Psychologische therapie en begeleiding

Soms kunnen problemen uw dagelijks leven teveel belemmeren en een uitzichtloos gevoel geven. Het kan gaan om stress, u voelt zich onrustig of heeft angstgevoelens. Somberheid: u heeft nergens zin in en voelt zich onbelangrijk, machteloos en uitzichtloos tegenover hoge verwachtingen en problemen. U blijft vastzitten in een vicieuze cirkel van spanningen en niet-helpende gedragspatronen. Vermijding: U trekt zich steeds terug of bent te actief uit angst om te falen of om kritiek te krijgen of erger worden te voorkomen. Er is sprake van veel boosheid terwijl u dat niet wilt, uw contacten wijzen u af…

Wellicht heeft u al eens hulp gezocht. Het valt soms niet mee om iemand te vinden die u vertrouwt en waarbij u zich vrij kunt uiten. Bij mij voelt u zich op uw gemak en merkt dat ik oprechte aandacht voor u heb. In mijn aanpak zet ik methoden en werkwijzen in die wetenschappelijk bewezen effectief zijn. Ik ben psycholoog en gedragstherapeut, maak onder andere gebruik van cognitieve en/of gedragstherapie en schematherapie en combineer dat met o.a. psychologische- en motiverende gespreksvoering. Bij angsten en nare spanningen, door bijvoorbeeld traumatische ervaringen kan ik EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) aanbieden. Inzet van EMDR kan helpen om op een prettige manier sneller herstel te bereiken.

U kunt bij Senata terecht voor: 
- Psychische klachten en problemen;
- Psychosociale en maatschappelijke problemen;
- Spanningen door het leven in twee culturen;
- Burn-out klachten;
- In de Ziektewet en weer aan het werk;
- Combinatie van allerlei problemen (psychisch, sociaal, financieel, maatschappelijk, relationeel, werk/studie).

Your image
Na een zware depressieve tijd en ook relatieproblemen ben ik weer geluk gaan voelen. Ik heb dit speciaal voor u geschilderd. U was als een rots in de branding voor mij.
- Kim

Your image
Ik ben u dankbaar, u heeft mij veel geleerd, ik durf nu meer, ik kan met meer zelfvertrouwen zelf acties ondernemen.
- Saliha