Therapie en begeleiding

Soms kunnen problemen uw leven teveel belemmeren en een uitzichtloos gevoel geven. Wellicht heeft u al eens hulp gezocht, het valt soms niet mee om iemand te vinden die u vertrouwt en waarbij u zich vrij durft te uiten. Wij vinden een prettige sfeer en een vertrouwde omgeving belangrijk. Bij ons merkt u dat we u begrijpen en voelt u dat er aandacht voor u is. Daardoor lukt het u om meer zelfvertrouwen te krijgen, om van binnen sterker te worden en uw problemen en klachten te verminderen. U gaat het leven weer positief bekijken.

Misschien herkent u een van de volgende situaties:
- U ervaart stress, voelt zich onrustig of heeft angstgevoelens;
- U voelt zich somber, heeft nergens zin in en voelt zich onbelangrijk;
- U voelt zich machteloos en uitzichtloos tegenover zoveel druk en problemen;
- U moet aan allerlei eisen en verwachtingen van anderen voldoen;
- U blijft vastzitten in een vicieuze cirkel van spanningen en ongepaste gedragspatronen;
- U trekt zich steeds terug uit angst om te falen of om kritiek te krijgen;
- U wordt boos terwijl u dat niet wilt, uw contacten wijzen u af.

U kunt bij Senata terecht voor therapeutische coaching bij: 
- Psychische klachten en problemen;
- Psychosociale en maatschappelijke problemen;
- Spanningen door het leven in twee culturen;
- Burn-out klachten;
- In de Ziektewet en weer aan het werk;
- Combinatie van allerlei problemen (psychisch, sociaal, financieel, maatschappelijk, relationeel, werk/studie).

Onze aanpak:
Voor het succes van onze aanpak is een prettige en vooral een vertrouwelijke persoonlijke therapeutische relatie een voorwaarde. Om u het beste te kunnen helpen, kan het in sommige gevallen noodzakelijk zijn dat we een samenwerking aangaan met de huisarts, het maatschappelijk werk of andere dienstverleners. Door u te helpen op meerdere levensgebieden kunnen we u beter ondersteunen in het oplossen van allerlei problemen, zodat u weer kunt focussen op uw herstel. Dat doen wij graag in overleg met u en altijd met uw toestemming. In onze aanpak zetten we methoden en werkwijzen in die wetenschappelijk bewezen effectief zijn, dat vinden wij belangrijk. Wij maken onder andere gebruik van cognitieve en/of gedragstherapie en schematherapie en combineren dat met o.a. psychologische- en motiverende gespreksvoering. Om snel en prettig verlost te worden van angsten en nare spanningen kunnen we ook gebruik maken van EMDR ( Eye Movement Desensitization and Reprocessing, VEN). Inzet van EMDR kan helpen om op een prettige manier sneller therapeutisch herstel te bereiken.

Your image
Na een zware depressieve tijd en ook relatieproblemen ben ik weer geluk gaan voelen. Ik heb dit speciaal voor u geschilderd. U was als een rots in de branding voor mij.
- Kim

Your image
Ik ben u dankbaar, u heeft mij veel geleerd, ik durf nu meer, ik kan met meer zelfvertrouwen zelf acties ondernemen.
- Saliha

Your image