Senay

In 1991 heb ik Senata opgericht. Samen met veel trainers, docenten en vele betrokkenen hebben we in Rijnmond en ook daarbuiten baan- en opleiding gerichte projecten en trajecten bedacht en uitgevoerd. Duizenden migranten hebben via Senata-routes beter kunnen participeren in Nederland. Op de lijst met projecten en opdrachtgevers leest u daar meer over. In de tussentijd is in het participatie landschap veel veranderd.

De veranderingen gaven mij nieuwe inzichten en inspiratie. Mijn jarenlange ervaring en kennis en ook mijn betrokkenheid bij diverse culturen bood mij een kans om mij in te zetten voor therapie en begeleiding. Meedoen en gelukkig zijn in Nederland is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het lukt soms niet zonder hulp jezelf en je weg te vinden, maar ook het gevoel te krijgen dat je erbij hoort.

Naast het geven van training en communicatielessen heb ik mij sinds 2010 toegelegd op therapeutische behandeling en begeleiding bij psychosociale klachten en problemen. Om me te bekwamen heb ik de Cognitieve en Gedragstherapie opleiding gedaan en Klinische Psychologie gestudeerd. Om mijn cliënten met traumatische (PTSS) ervaringen te helpen heb ik het EMDR traject gevolgd (Eye Movement Desensitization and Reprocessing via Vereniging EMDR Nederland) en Schematherapie om te helpen met vastgelopen emoties uit het verleden die nu last geven.

De psychologische gesprekken doe ik in mijn eigen praktijk (face to face). Ook gebruik ik online (screen to screen). Zeker handig als je thuis niet weg kan, te ver woont of het moment van de dag beter past. Een combinatie is ook mogelijk, face to face met online tussendoor. Afhankelijk van je situatie, je behoefte kan ik kijken hoe ik je kan helpen.